Om Oss

Igelkotten riktar sig till målgruppen: Barn och ungdomar ålder 6-18 år till föräldrar med missbruk el psykisk ohälsa vi tar även emot ungdomar som mår dåligt i övrigt ex läkemedelsberoende el andra orsaker sen vid behpv andra barngrupper som ha det jobbigt hemma ex vårdnadstvist mm.

Där dom få lära sig att alla känslor är okej samt att det är helt okej att sätta ord på sina känslor och att det ej är farligt att berätta hur dom har det hemma samt att avslöja att deras föräldrar dricker drogar el har psykisk ohälsa. Samt att dom får lära sig att det ej smittar o att det ej är deras fel ,de få även träffa andra i samma situation för att se att dom ej är ensam om att deras föräldrar ej är som alla andras.De får även kunskap om alkohol o droger samt psykisk ohälsa samt information om att det kan vara ärftligt .Enligt studier löper barn i missbruksfamiljer fyra gånger förhöjd risk att själva utveckla ett missbruk. Men många av de här barnen får inte något professionellt stöd för att utvecklas till friska vuxna.

Barnen glöms ofta bort i missbruksvården även inom psykiatrin därav behövs det fler stödgrupper.Den ökade alkoholkonsumtionen gör att det kommer att bli betydligt fler barn som far illa av att de vuxna dricker samt den ökade arbetslösheten påverkar även vuxnas mentala hälsa som i sin tur påverkar barnen .Många av dessa barn upplever och bevittnar även våld i hemmet som de behöver hjälp att hantera .   Så att barnen får hjälp med att leva sina egna liv på ett bra sätt  samt stärka sin självkänsla och känna trygghet.

 

Vi som jobbar med igelkotten är :

igelkottk65vdf.jpg

ansvarig stödgruppledare : Karolina

stödgruppledare: namn :

Ansvarig studieförbundet vuxenskolan: Jörgen W